Социалист направи коментар за санкциите, които му наложиха САЩ. Нямам офшорни сметки,

...
Социалист направи коментар за санкциите, които му наложиха САЩ. Нямам офшорни сметки,
Коментари Харесай

Румен Овчаров за санкциите по Магнитски: Нямам офшорни сметки, нямам и 5 милиона

Социалист направи коментар за глобите, които му постановиха Съединени американски щати. 

Нямам офшорни сметки, нямам пет милиона, нямам компании, които да вършат бизнес с " Козлодуй ". Всичко това са неистини.

Това заяви Румен Овчаров по време на съвещанието на 50-ия юбилеен конгрес на БСП. Румен Овчаров коментира, че е цинично, дружно с него да упрекват Иван Генов и Александър Николов. Цинично е, тъй като двамата са били първите, които през 2009 година са подписали съглашение за проучване на опциите за градеж на тъкмо тези нуклеарни реактори - американците издъниха и хората, които желаеха да ги прокарат, разяснява Овчаров. 

Припомняме, през вчерашния ден Службата за надзор на задграничните активи (Office of Foreign Assets Control, OFAC) на Министерството на финансите на Съединени американски щати наложи наказания на пет сегашни или някогашни длъжностни лица от България – Румен Овчаров, Александър Христов Николов, Иван Генов, Николай Малинов и Владислав Горанов – за тяхното необятно присъединяване в корупционна активност в България. Това се споделя в прессъобщение на финансовото ведомство, публикувано от посолството на Съединени американски щати в София. Външният министър на Англия Джеймс Клевърли разгласи налагането на наказания против трима българи – Делян Пеевски, Илко Желязков и Васил Божков. 

Тази борба против мен, не е борба за предишното – борбата е за бъдещето на България и на българската енергетика и за изтикването на Русия от България, каза Овчаров. Нито един от нас не е защитавал съветски ползи, ние сме защитавали българските ползи, тъй като България е заинтригувана от това да доставя на ниска цена нуклеарно гориво, сподели Овчаров.  Не се тормозете за мен - това са неистини, които нямат никакво практическо значение. Това са неистини, които демонстрират метода, по който ще бъде манипулирана и движена България оттук насетне, добави той. 

След изявлението на Румен Овчаров социалисти желаеха Конгресът на БСП да заявява, че застава твърдо зад него. В отговор Овчаров благодари за поддръжката и означи, че не трябва да се не помнят и останалите двама, добавени в листата - Александър Николов и Иван Генов. " Не знам дали ме разбрахте вярно - не желая да пазиме Влади Горанов ", сподели той. Владислав Горанов е " друга бира " във всичкото това, той е по друга скица там, той е по схемата на Васил Божков и по тези всичките милиони, спестени от заплащания на страната, добави Овчаров. Докато останалите, тримата, в това число и Николай Малинов ненапълно сме тъкмо по тази линия - да не би някой да си намерения от специалистите от равнището на Румен Овчаров, че може оттук насетне да се изрича против американските ползи и американските планове в България, разяснява той. Да не би някой да си намерения от равнището на специалистите на Александър Николов и Иван Генов, че може да противостои на американските ползи, да не би някой да си намерения като Николай Малинов, че може да прави нещо дружно с Русия, съобщи още Овчаров. Затова си мисля, че е важно БСП и Конгресът да кажат - ние стоим зад националните ползи на България и поддържаме хората, които са защитавали тези ползи, съобщи той, представен от Българска телеграфна агенция. 

По отношение на вътрешнопартийните въпроси Румен Овчаров коментира, че да се смъкна водача на една партия, не е обикновена работа. Напрегнете се малко сътрудници, измислете нещо, предложете нещо друго, предложете нещо ново, посъветва той. Някак си не мога да приема тези сценки през днешния ден тук, не мога да приема позата на едни хора, които още веднъж са застанали на балкончето и с бели ръкавици раздават оценки, уточни Овчаров и акцентира, че омразата е път към на никое място. Аз съм уверен, че БСП е на правия път, БСП направи постоянни стъпки в лявата обществена политика, предложи модел, който да изкара България от политическия блокаж, съобщи той. 

Ние няма по какъв начин да се прегърнем с ГЕРБ, няма по какъв начин да се прегърнем и с Движение за права и свободи, само че можем да се разберем с тях за пет или шест неща, които би трябвало да се създадат, добави Овчаров.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР